Trefwoord: vlees (30 titels)
- Bruins, P.S. Huisslachting (2009)
- Jansen, Jaon Vroegere werkzaamheden en dies meer ... Het vérreken (2009)
- Seubring, Geert Huisslachtingen in Hijken (2009)
- Waijerdink-Mentink, M.C. Van Marke naar Maatschap : 150 jaar landbouw in Haaksbergen Met bijlage H.J. ter Beest. Busnummers Haaksbergen en omstreken (2009)
- Vaneker, Karin Gehaktbal. Woensdag gehaktdag (2008)
- Hees, Piet van De (huis-)slacht, slachterijen en slagerijen langs de Maaskant (2007)
- Smulders, Joost De slagerij door de jaren heen (2006)
- Schuyt, Bram van der Slagerij Nieuwendijk. Van Steef tot Paul, honderd jaar slagers in Hilversum (2002)
- Gorte, Koop Over boerderi'jen (2001)
- Grottanelli, Cristiano Il sacrificio (1999)
- Koolmees, P.A. Symbolen van openbare hygiëne : gemeentelijke slachthuizen in Nederland, 1795-1940 Ook verschenen als proefschrift Universiteit Utrecht, 1997 (1997)
- Beer, J.J.A. de De levensstandaard in Nederland. Voeding en gezondheid in de eerste helft van de negentiende eeuw (1996)
- Heijden, Rob P.W.J.M. van der, G.M. de Heus Eten en drinken in het Geuldal, 1900-1940 (1996)
- Bart Stokman, huisslachter (1995)
- Voyage en alimentation. Red. Nicole Eizner (1995)
- Fiddes, Nick Meat. A natural symbol (1991)
- Eveleigh, David J. Put down to a clear bright fire. The English tradition of open-fire roasting (1990)
- Hugens-Verbrugge, A. En praotje over 't verke en de huisslachting (1989)
- Kock, Wim Varken op hok - zult en kaoikes (1989)
- Steenovensvolk; verhalen om te onthouden.Red. Maud de Koninck, Hilde Marijnissen en L. Vlind (1988)
- Krijnen, Jo De Hofstee van de familie Cornelissen uit het rijke roomsche leven (1988)
- Schermer-Ham, Klazina Herinneringen van een Westfriese boerin (1988)
- (De beer) te Voorst (1987)
- Buis-van der Zwaard, N. De schilderswinkel van Van der Zwaard in de Kanaalstraat (1987)
- Senhorst, Annie In gesprek met Rika van Nispen-Krijntjes (1987)
- Gabriëlse, Willem 't Oude Westkappelse leefpatroon (1986)
- Kisbán, Eszter Food habits in change: the example of Europe. In: Food in change. Eating habits from the Middle Ages to the present day. Ed. A. Fenton, E. Kisbán. 2-10 (1986)
- Teuteberg, Hans J., G. Wiegelmann Unsere tägliche Kost; Geschichte und regionale Prägung. 2. Auflage (1986)
- Mennell, Stephen All manners of food. Eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present (1985)
- Paládi-Kovács, Attila Dörrfleisch : Eine archaische Fleischkonservierungsweise der Ungarn Overdruk uit: Acta Ethnographica Academiae Scientiarum Hungaricae 28 (1979) 191-204 (1979)
© 2008 KNAW/Meertens Instituut