Trefwoord: kookboek (38 titels)
- Mestdag, Inge Het buitenland binnengehaald. Italië in Ons kookboek, of de confrontatie van de Vlaamse met de Italiaanse cultuur in de dagelijkse keuken (1927-1999). in: Buitenshuis eten in de Lage Landen sinds 1800. Red. Marc Jacobs, Peter Scholliers. 169-200 (2002)
- Laurioux, Bruno Les livres de cuisine médiévaux (1997)
- Molen-Willebrands, M.E. van der De verstandige kock of sorghvuldige huyshoudster: een burgerlijk of elitair 17e-eeuws kookboek? (1996)
- Koock ende huyshoudt boeck : receptenboek van Hemminga- State te Beetsterwaag uit het archief van Harinxma thoe Slooten. getranscriptieerd, becommentarieerd en van illustraties voorz. door R.N. Ferro. In 1995 verschenen als studienummer van 1994 (1995)
- Landwehr, John Het Nederlandse kookboek : 1510-1945 : een bibliografisch overzicht (1995)
- Een notabel boecxken van cokeryen; het eerste gedrukte Nederlandstalige kookboek ca. 1514 uitgeg. te Brussel door Thomas Vander Noot. Bezorgd en van commentaar voorzien door Ria Jansen-Sieben, Marleen van der Molen-Willebrands. (1994)
- Neue Wege zur Ernährungsgeschichte; Kochbücher, Haushaltsrechnungen, Konsumvereinsberichte und Autobiographien in der Diskussion. Hrsg. Dirk Reinhardt, Uwe Spiekermann, Ulrike Thoms (1993)
- Quintessens. Wetenswaardigheden over acht eeuwen kookgerei. Red. A. Ruempol, A. van Dongen (1992)
- Kookboeken door de eeuwen heen & moge het u wel bekomen! Catalogus van de tentoonstellingen KB Den Haag, t/m 19 juli 13 september 1991 (1991)
- Alte Landschaftsküchen in neuer wissenschaftlicher Bewertung. Hrsg. S. Weggemann (1990)
- Benker, Gertrud Deutsches Kochbuchmuseum im Westfalenpark (1989)
- Jansen-Sieben, Ria, Johanna Maria van Winter De keuken van de late middeleeuwen. Een kookboek van de Lage Landen. Bezorgd en van commentaar voorzien door Ria Jansen-Sieben en Johanna Maria van Winter (1989)
- Larioux, Bruno Les livres de cuisine en occident a la fin du Moyen-Age. in: Artes Mechanicae en Europe médiévale in middeleeuws Europa; handelingen van het colloquium van 15 oktober 1987. Ed. R. Jansen-Sieben. 113-126 (1989)
- Van olipodigro tot schrikpoeder (1988)
- Sels, Hilde, Jozef Schildermans De verstandige kok. De Zuidnederlandse kookboeken van 1500-1800. Een cultuurhistorische benadering (1988)
- Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit. Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Giessen. Hrsg. Irmgard Bitsch, Trude Ehlert, Xenja von Ertzdorff (1987)
- Uit het kookboek van Cato Smeets-Schoenmakers (1987)
- Flandrin, Jean-Louis, Philip Hyman Regional tastes and cuisines. Problems, documents and discourses on food in southern France in the 16th and 17th centuries (1986)
- Kisbán, Eszter Food habits in change: the example of Europe. In: Food in change. Eating habits from the Middle Ages to the present day. Ed. A. Fenton, E. Kisbán. 2-10 (1986)
- Witteveen, J. Aaltje and her publishers; Aaltje, de Volmaakte en Zuinige Keukenmeid (1986)
- Witteveen, J. Aaltje and her publishers. Aaltje,de Volmaakte en Zuinige Keukenmeid (1986)
- Mennell, Stephen All manners of food. Eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present (1985)
- Ferro, R.N. Nederlandse gedrukte kookboeken tot het jaar 1850 Fotokopieën Voeding 41:9 (1980) 343-284 Met een supplement door J. Witteveen in Voeding 44:5 (1983) (1981)
- Nederlandse Volkskundige Bibliografie. Systematische registers op tijdschriften, reekswerken en gelegenheidsuitgaven XXXI. Noord-Nederlandse historische tijdschriften (1883-1960). Boudewijn Vanderhallen (1980)
- Verbiesen, Bum Man in de pan ([1974])
- Mantz, J.J.C. Dokter mag ik...? Gerechten voor suikerpatienten (1959)
- Kaayk, Tine Recepten voor zoutloze voeding ([1953])
- Groen, J. Handleiding voor het uitvoeren van vermageringskuren. Met dieetrecepten door Martine Wittop Koning (1938)
- Polak Daniels, Catharina Dieet-kookboek voor suikerzieken. 2e herz. en verm. dr ([1938])
- Wittop Koning, Martine Dieetrecepten. in: Groen, J. Handleiding voor het uitvoeren van vermageringskuren (1938)
- Wittop Koning, Martine Calvé-Delft's winterboekje : recepten ([1933])
- Hettema, IJ. Moderne voeding. Receptenboek voor "rauwkost" en rationeele voedselbereiding ([1931])
- Brupbacher-Bircher, B. Kookboek voor moderne voeding zonder vleesch (1930)
- Natuurlijke voeding. Handleiding voor praktische voedingshervorming (1928)
- Agnes, zuster Kookboek voor zieken, zwakken en herstellenden. 400 recepten voor zieken, zwakken en herstellenden, voorafgegaan door eenige bijzonderheden over de stofwisselingsleer en over algemeen voorkomende stofwisselingsziekten ([1920])
- Wittop Koning, Martine Hoe voeden wij ons 't goedkoopst en tòch goed? : raadgevingen en inlichtingen betreffende de keus, de bereiding en de inmaak van deugdelijk en smakelijk goedkoop voedsel (1914)
- Valk-Heijnsdijk, E.M. De vegetarische Keuken. Kookboek van den Nederlandschen Vegetariërsbond bevattende 475 Recepten. 2e uitg., herz. en verm. (1908)
- Ferro, R.N. Nederlandse handgeschreven kookboeken tot het jaar 1850 Fotokopie uit Voeding 41:3 (1980) 102-111 ()
© 2008 KNAW/Meertens Instituut