Trefwoord: ijs (8 titels)
- Oddy, Derek J. Eating without effort: the rise of the fast-food industry in twentieth-century Britain. in : Eating out in Europe : picnics, gourmet dining and snacks since the late eighteenth century. Ed. Marc Jacobs, Peter Scholliers. 301-315 (2003)
- Reinders, Pim Een coupe speciaal: de wereldgeschiedenis van het comsumptie-ijs (1999)
- Zuiderveld, Ubel Snacks & ijs : snelle happen in de Lage Landen ([1999])
- Harst, Gerard van der, Leo Lucassen Nieuw in Leiden : plaats en betekenis van vreemdelingen in een Hollandse stad (1918-1955) (1998)
- Shapiro, Laurie Jo Ice-cream in Europe and North America. 165-175 In: Milk and milk products: from medieval to modern times / ed. by Patricia Lysaght (1994)
- Gastronomie en toerisme in historisch perspectief (1990)
- Detremmerie, Annick 't Is voor de bakker. De mechanisatie van brood- en banketbakkerij. Met bijdragen en medewerking van Guido Deseyn (1986)
- Visser, Margaret Much depends on dinner; the extraordinary history and mythology, culture and obsessions, perils and taboos, of an ordinary meal (1986)
© 2008 KNAW/Meertens Instituut