Trefwoord: aardappel (29 titels)
- Visser, Petra Koning Frits en de houten sabel van de soldaat (2011)
- Witteveen, Joop Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850 (1996)
- Jansson, Sören Traditionalism or rationality? Aspects of potato consumption in Sweden (1994)
- Wouters, Valeer Een literatuurkeuze betreffende de aardappel (1993)
- Die Kartoffel. Geschichte und Zukunft einer Kulturpflanze. Hrsg. Helmut Ottenjann, Karl-Heinz Ziessow (1992)
- Forschungen zur historischen Volkskultur. Festschrift für Thorsten Gebhard zum 80. Geburtstag. Hrsg. Ingolf Bauer, Edgar Harvolk, Wolfgang A. Mayer (1989)
- Gundlach, Christoph von Nahrungsmittelversorgung und Geburtenregulation, aufgezeigt am Beispiel der Kartoffel (1989)
- Lavrijsen, Jos In gesprek met een echte Reuselse (1989)
- Schijven, J.C.M. Oogstfeesten te Wouw (sic) (1989)
- Schuhladen, Hans Zur Einführung der Kartoffel im Salzburgischen. Ein Beispiel lenkender Sorge um die Bevölkerung durch Vertreter der Volksaufklärung 309-338 In: Forschungen zur historischen Volkskultur. Festschrift für Thorsten Gebhard zum 80. Geburtstag. Hrsg. Ingolf Bauer, Edgar Harvolk, Wolfgang A. Mayer (1989)
- Genealogische en historische encyclopedie van Delft Dl. 2 (1988)
- Kilian, Ruth Die Kartoffel; Geschichte, Gerät, Produkte. Begleitheft zur Sonderausstellung des Rieser Bauernmuseums Maihingen vom 1.5 bis 30.10.1988 (1988)
- Oliemans, W.H. Het brood van de armen; de aardappel in de Europese geschiedenis (1988)
- Sels, Hilde, Jozef Schildermans De verstandige kok. De Zuidnederlandse kookboeken van 1500-1800. Een cultuurhistorische benadering (1988)
- Wirsing, Max Einführung des Kartoffelanbaus in Deutschland durch Pilgramsreuther 1648 (1988)
- Zwaan, G.J. Upten ouver van der Zee. Een historisch-geografische verkenning van het vissersdorp Egmond aan Zee (1988)
- Bodard, Pierre. L'introduction de la culture de la pomme de terre dans l'ancien Comté de Nice (1987)
- Gundlach, Christoph von Die Einführung neuer Grundnahrungsmittel. Dargestellt am Beispiel der Kartoffel (1987)
- Jaspers, H. Van de "erpelfoi" en het "östmikske" (aardappelfooioogst- mikske) (1987)
- De aardappel op tafel, een marktonderzoek naar de consumptie van aardappelen en aardappelproducten en de beleving daarvan in Nederlandse huishoudens en grootverbruik-instellingen 1980-1986 (1986)
- Detremmerie, Annick 't Is voor de bakker. De mechanisatie van brood- en banketbakkerij. Met bijdragen en medewerking van Guido Deseyn (1986)
- Kisbán, Eszter Food habits in change: the example of Europe. In: Food in change. Eating habits from the Middle Ages to the present day. Ed. A. Fenton, E. Kisbán. 2-10 (1986)
- Teuteberg, Hans J., G. Wiegelmann Unsere tägliche Kost; Geschichte und regionale Prägung. 2. Auflage (1986)
- Witteveen, J. Aaltje and her publishers; Aaltje, de Volmaakte en Zuinige Keukenmeid (1986)
- Knotter, A. Verslag van een onderzoekje naar de aardappelconsumptie in Amsterdam in de eerste helft van de 19e eeuw (1983)
- Abraham, Marie van Fim van Een brief van een Oud-Urkse (1981)
- Marcé, Th.B.J. Enige hoofdbestanddelen van de Nederlandse voeding in hun onderlinge relaties; het verbruik van aardappelen, brood, rijst, peulvruchten en eetdeegwaren volgens een voedingsonderzoek in Nederland bij 2000 huishoudingen in 1967 t/m 1970 Proefschrift Wageningen (1975)
- Tiesing, Harm Harm Tiesing over landbouw en volksleven in Drenthe. Verz. en samengevat door C. H. Edelman. 2e dr. 2 dl. Oorspr. titel en uitg.: De geschriften van Harm Tiesing over den landbouw en het volksleven van oostelijk Drenthe. 1943 (1974)
- W. Opkomst der aardappelen in Vlaanderen (1962)
© 2008 KNAW/Meertens Instituut